Nød-app til mobilen

Vi ledere har ofte oppfordret speiderne til å ikke ha med/bruke mobilen på tur. Spesielt på lengre turer slik som troppens sommertur er det ofte lettere å få hjemlengsel dersom de hjemme bare er et tastetrykk unna. Og ikke minst er det fort gjort at den blir ødelagt.

Når det er sagt er det allikevel situasjoner der en mobil kan være et viktig hjelpemiddel. Har det for eksempel skjedd en ulykke kan man ringe medisinsk nødtelefon 1-1-3. Når du ringer dette nummeret vil de blant annet spørre om hvor du befinner deg. Svarene «litt til høyre for bålet» eller «på en brun hytte i skogen» er dessverre ikke gode nok. 

Norsk Luftambulanse har laget en gratis mobil-app som gir deg steds-informasjon som du kan oppgi til nødsentralen. Informasjonen oppgis både som koordinater og hva som er nærmeste adresse. Vi lederne oppfordrer fremdeles til å begrense mobilbruk på tur, men dersom man allikevel har den med seg kan man jo gjerne installere denne nød-appen. 

Les mer om nød-appen her: http://www.norskluftambulanse.no/forbered-deg-nodapp/

hjelpgps copy
Dette innlegget ble publisert i Apps, Artikler, Nyttig og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Nød-app til mobilen

  1. Aurora Aurora sier:

    Det finnes også flere apper som kan være lure å ha, men det er alltid lurest å ha kompass og ikke kompassapp da de ikke er helt til å stole på.
    Det finnes sopplukkeapper, knuteapper, morsekodeapper og mye annet kult om man leter litt! 🙂

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *