Østerrike 2019 – Praktisk info

Om 3 uker reiser vi! Så her kommer siste info med alt du trenger å vite om turen.

Sommerturmøte 18/6:
Tirsdag 18/6 er det siste møte for speiderne som skal til Østerrike. På dette møtet blir det delt ut noe mat, fellesutstyr og t-skjorte/hettegenser som skal pakkes i sekken. Har du ikke muligheten til å delta på dette møtet? Da MÅ du få avtalt med en som faktisk kommer på møtet, slik at du får med deg det du trenger til Østerrike. Gi også beskjed til en av oss i Østerrikegruppa.

Avreise og hjemkomst:
Oppmøte:
Søndag 23. juni kl. 05:15 (Flight nr. LH2457 kl. 07:40-09:50) ved punkt A (spesialbagasje) til høyre på følgende kart: https://avinor.no/globalassets/_oslo-lufthavn/avgang-departures-2019.pdf (OBS! Det er to A’er. Vi skal møtes ved den til høyre).

Hjemkomst:
Tirsdag 2. juli. Flyet lander kl. 21:30 (Flight nr. LH2456 kl. 19:20-21:30). Vi anbefaler at dere sjekker om flyet er i rute 🙂

ALL TRANSPORT TIL OG FRA GARDERMOEN SKJER FOR EGEN INNSATS!!
Møt opp i SPEIDERSKJORTE og SKJERF.

Når det gjelder oppmøte på Gardermoen lørdag 23/6 er det viktig å være tidlig ute. Beregn god tid, selv om det er tidlig på morningen. Det er ikke sikkert vi har tid til å se i butikker på Gardermoen. Vi anbefaler derfor at dere har med matpakke og tom flaske som kan fylles opp etter sikkerhetskontrollen. Bruk dagstursekken som håndbagasje, og ha gjerne pass og verdisaker i passlomme som du kan ha under skjorta.

Pakking og annet utstyr:
Diverse utstyr/mat/plagg som deles ut på sommerturmøtet 18/6, skal pakkes oppi sekken FØR dere kommer til flyplassen.

Vi skal fly med Lufthansa, som betyr at du kan ha maks 23 kg i bagasje + 8 kg i håndbagasje. Vi anbefaler dog at sekken ikke overstiger 20 kg, da speideren skal kunne bære sekken sin selv. Pakking av bagasje SKAL foregå i tursekk. Vi vil også at alle skal ha med seg en dagstursekk som kan brukes som håndbagasje. VIKTIG!!! Skal du ha noe i håndbagasjen, må du passe på at dette kan komme gjennom sikkerhetskontrollen. IKKE ha speiderkniven i dagstursekken, den blir tatt fra deg.

Ang. tursekkene: Disse sendes på spesialbagasje. Alt skal pakkes ned i sekken, utenom liggeunderlag. Dette skal stroppes godt på og ta minst mulig plass utover sekkens størrelse. Løse reimer må strammes og festes. Har du en pose til sekken, kan denne brukes.

Pakkeliste:
– SPEIDERSKJORTE OG SKJERF
– Østerrike t-skjorta (denne skal alle ha med, hettegenseren er valgfritt)
– Fjellstøvler
– Regntøy
– Turbukse (vindtett)
– Turjakke/anorakk(vindtett)
– Varm genser (ull/fleece, det kan være kaldt i fjellet)
– Lue, votter og skjerf
– Super-/ullundertøy
– Undertøy og sokker
– Shorts og t-skjorte
– Badetøy og håndkle (vi skal på badeland i Salzburg)
– Toalettsaker
– Solbriller og solkrem
– Myggmiddel, evt. mygghatt
– «Byaktige» klær og joggesko
– Vannflaske
– Sovepose (fint om den tåler temp ned mot 5 grader)
– Liggeunderlag
– Kopp, tallerken og turbestikk
– Oppvaskhåndkle
– Lommelykt/hodelykt
– Fyrstikker
– Speiderkniv
– Husk å ta med utdelt utstyr
– Pass (passlomme), reiseforsikring, helseforsikring
– Penger, evt bankort som kan brukes i utlandet (sjekk om det er sperra før avreise!)
– Kamera for de som ønsker
– Godt humør

Penger:
Vi har fått spørsmål om hvor mye lommepenger vi tenker at speiderne skal ha med. Kontingenten dekker mat for hele turen, men dersom speiderne ønsker å kjøpe lunsj i Salzburg, har de mulighet til dette. Vi setter ingen grense på hvor mye lommepenger de skal ha med, men et forslag er 50 euro, som burde holde til lunsj, snacks og evt. småkjøp underveis. Både kort og kontant burde fungere greit i Østerrike, selv om kort er noe mindre utbredt enn i Norge.

Når vi er i Salzburg har speiderne 1,5 dag til rådighet til å ferdes rundt og finne på ting litt som de vil. Om det er shopping, museer eller andre ting. Dette kan koste penger. Greit å ha dette i bakhodet med tanke på lommepenger.

Salzburg:
I løpet av turen har vi 1,5 bydag til å finne på ting litt som man vil. For de som ønsker kan man undersøke de forskjellige mulighetene Salzburg har å tilby.

Når vi har bydag i Salzburg, gjelder følgende regler: man må gå i grupper på minst 4, hvor minst 1 må være 13 eller eldre. De som er 13+ skal ha nummeret til et par ledere om de har behov for å få tak i oss, i tillegg til at lederne har nummeret til de som er 13+.

Bag til utlån:
Vi skal ha med 7 ekstra bagasje på turen, med mål på ca. 40x50x90 cm. Er det noen som har en bag som ikke overskrider disse målene som vi kunne fått lånt med på turen? I så fall gi beskjed til enten Einar, Maren, Michelle eller Ida.

Hjemmeleder:
All kontakt mellom oss i Østerrike og dere i Norge vil skje gjennom en hjemmeleder, som er Iver. Dersom foresatte skulle ha behov for å få kontakt med oss, må dere altså ta kontakt med han. Dere kan nå han på tlf: 93094646. Dersom det haster, og dere ikke får tak i Iver, har vi en reserve-hjemmeleder, Alexander, som dere kan få kontakt med på tlf: 99275784.

Skulle du ha noen spørsmål, så ta kontakt 🙂

Mvh Østerrikegruppa
Einar, el91@live.no, 938 16 366
Ida, ida.reinholdt@vikenfiber.no, 412 34 793
Michelle michelle.rudolph12@hotmail.com, 986 46 305
Maren, marenr@live.no, 992 38 585
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *