En skikkelig lærstøvel

Produktnavn:Varg Isogaisa Pris:2599 Jeg vil hevde at det er to viktige egenskaper som kjennertegner en god fjellstøvel: den er av god kvalitet og den har ikke gore-tex membran. Uansett hvor vanntett gore-tex er, blir støvelen våt, enten fukten kommer innenfra eller via det store hullet øverst. Gore-tex membranen hindrer vannet fra å fordampe. Det beste er godt smurt kvalitetslær som slipper ut fuktigheten ut, og stenger vannet ute. Varg Isogaisa og den litt kraftigere storbroren Varg Rastagaisa er laget av kvalitetslær uten sømmer som kan lekke. Den har en gummiert belegg som gjør den helt vanntett og beskytter mot slitasje et stykke opp fra sålen. Jeg har brukt støvlene året gjennom, og er imponert. Denne støvelen oser kvalitet, og mange er enig med meg. Støvelen er testvinner i langtidstestene til bladene «Jakt og Fiske» og «Jeger, Hund & Våpen». Noen svakheter? I første rekke vekten. Dette er en stor, kraftig støvel som veier en god del. Dette gjør at støvelen kanskje ikke er førstevalget hvis du kun skal bevege deg på skogsbilveier. Men skal du krysse en myr, gå i ulend terreng eller gå lenge i vått vær er Varg suveren. Prisen er kanskje litt stiv: 2599 kroner full pris. Men stadig ser jeg støvelen på halv pris, så følge med!

 terning5

Dette innlegget ble publisert i Tester. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til En skikkelig lærstøvel

 1. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Erik 04.03.07 14:31
  Jeg har lenge tenkt meg denne støvelen, og skal vel skaffe meg den om ikke så lenge. Det er klart at Varg er overlegen veldig mange andre lærstøvler!
  En annen ting er er alt oppstyret med gore-tex: Alle skal ha det, men mange vet knapt hva det er eller har knapt bruk for det! Særlig i skotøy! Men husk at alle støvler som brukes i myr, regn, snø, på vidda, krever pleie i form av tørking, såleskift og mye smøring og pussing!

 2. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Sako81 01.06.07 00:00
  hvor får jeg kjøpt denne skoen?

 3. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Aleksander 29.09.07 14:31
  De har den mange steder. Sportslageret har de innimellom på tilbud også.

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *