M77

M77Produktnavn: Alfa M77 feltstøvel Pris: ca 1000 Dette er den orginale feltstøvlen som brukes av forsvaret. Det er en helt enkel støvel laget i sort lær med foring på vristen. Den er helt utrolig deilig å gå i og de blir ofte kalt «militær joggesko» siden den blir så komfortabel å ha på. Men denne komforten kommer ikke gratis! Disse støvlene er stive når de er nye, og ikke spesielt deilig å gå i da. Sånne støvler som dette må behandles med omtanke og kjærlighet. De må nesten pusses etter hver gang man bruker dem med en skobørste og svart kiwi skokrem. Om de er helt nye, bør man gå dem inn i søkkvåt form, tørkes og pusses, pusses og pusses. Man kan også bruke andre typer krem som fungerer like bra som skokrem, men jeg liker best vanlig skokrem. Da holder skoen seg sort og blank også. Da vil du ende opp med supermyke gode støvler som har formet seg nøyaktig etter dine føtter og som isolerer godt. Ja det er mye jobb, men om det er verdt det for deg er noe annet.? Om man kjøper sånne støvler og IKKE gjør det som bør bli gjort…? Ja da får du en grå, stiv og iskald støvel som ikke gir annet enn kalde tær og vonde gnagsår. En sånn støvel som dette gir uansett ikke verdens beste isolasjon eller vanntetthet, og kan fort bli kald vinterstid. Til det problemet har man fotposer som Øyvind har skrevet mer om. Derfor er det viktig med riktige sokker, sokkeskift og en god såle. Jeg anbefaler disse støvlene til alle som ikke er så kresene når det gjelder støvler og som er villig til å legge inn en del minutter arbeid for å få seg et par skikkelige gode støvler!! terning6
Dette innlegget ble publisert i Tester. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til M77

 1. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Aleksander 01.03.07 14:48
  Vel er M77 en god og velprøvd støvel, men å gi de terningkast 6 er vel litt i overkant.
  M77 krever som erik sier, mye jobb, men det gjør alle lærstøvler.
  Andre ulemper med denne støvelen er:
  – Mange erfarer at de er vanskelige å gå ikk skikkelig.
  – Det er lett å være uheldig med støvlene. Jeg måtte bytte støvler to ganger under førstegangstjenesten pga en fold som oppstod på støvelen og som gnikket moy achillessenen min, og dermed ga senebetennelser.
  – Gir dårlig støtte for å være så høy.
  – Ikke spesielt god dempning.

  Jeg vil heller anbefalle en god fjellstøvel eller aller helst jaktstøvel (altså en høy fjellstøvel). Hvis man følger med kommer dette på tilbud, og kan kjøpes like billig som M77.
  Snart kommer beskrivelse av mine støvler; Varg Isogaisa – mye bedre enn M77.

 2. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Iver 01.03.07 15:28
  Jeg har brukt ulike M77 i snart 20 år, og er meget godt fornøyd med støvelen. En allround støvel som klarer i ulike bruksområder. Noen mener kanskje at sålen er litt for myk for fjellturer, men i skogsterreng er den bra. Det er en fordel at den er høy slik at det går en å komme over en myr som en tråkker noe nedi. Terningkast 5 får den av meg!

 3. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Erik 01.03.07 15:46
  For meg er det en 6 uten tvil! Klart det finnes jakt og fjellstøvler som totalknuser M77 på veldig mange felt, men som er dårligere på andre ting….vekt for eksempel!?Helt perfekt for mitt bruk vår, sommer, høst og litt vinter!!

 4. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Jon 02.03.07 17:39
  Fjell/feltstøvler og høyde på støvlene vil være en smaksak. Alle er ikke like i føttene. Det som passer til en kan være ille for en annen. Kanskje endrer føttene seg også litt etterhvert. Mine Alfa Walk-King ble byttet ut i sommer, dvs kastet da de for annen gang gikk opp i sømmingen (et kjent fenomen for Alfa). Servicen da jeg sydde dem første gang etter noen år var upåklagelig og billig. Nå var sømmingen på ny dårlig, i tillegg var de utslitt. Etterhvert begynte jeg å få vondt i føttene etter endel km med disse støvlene. Mine nye Crispi er svært behagelige. Ca 15 km i Østmarka en søndag i høst ga ingen plager og dagens fjellstøvler er relativt «inngått» når du får dem på bena.
  M77 har jeg kun brukt på befalskurs. Jeg foretrekker litt lavere støvler, men bruker gamasjer liberalt, også om sommeren. Jeg hadde i mange år gleden av et par flygerstøvler (standardutrustning for flygende personell i Luftforvaret) som var utmerkede fjell/markastøvler. De er relativt like M77, men litt lavere og med nedbrettbar overkant og snorlåsfeste for å knyte de raskt. Ga meg stor glede i mange år før de ble utslitt.

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *