Merker

Det finnes både programmerker, fordypningsmerker og vårt eget gradssystem å holde styr på. 

Fordypningsmerker

Fordypningsmerkene er merker som speiderne vanligvis tar på eget initiativ. Temaet for merkene varierer mellom alt på himmel og jord, og selve merkene sys på skjorta etterhvert som man har oppnådd dem. Dersom man oppnår mange fordypningsmerker gjør man seg fortjent til merkesnorer. På speiderbasen.no finner man oversikt over fordypningsmerker for stifinnere og fordypningsmerker for vandrere.


7.Oslo sitt eget gradssystem

7.Oslo har utviklet sitt eget gradssystem; Stifinnergraden og Vandrergraden. Målet med denne gradsinndelingen er at alle som blir vandrere skal ha tatt Stifinnergraden, og at alle som blir ledere skal ha tatt Vandrergraden. På denne måten ønsker vi å sikre at speiderne har den nødvendige kompetansen til å ta ansvar for seg selv og andre, både på tur og på speidermøter. Vi har fått trykket opp en liten gradsbok til hver av speiderne, i et hendig format som de kan ha i skjortelomma. Når man har oppfylt kravene til et av punktene i gradsboka skal dette godkjennes og signeres av en leder i 7.Oslo. Dersom du har rotet bort gradsboka finner du også gradene her.


Programmerker

Programmerkene er Norges Speiderforbund sitt merkesystem som skal utvikle oss til bedre mennesker, både som speidere og som privatpersoner. Det er fem forskjellige programmerker, som alle omhandler hvert sitt tema. For å få et programmerke må du oppnå et visst antall mål. Man oppnår et mål ved å selv finne en oppgave som passer med målet og så utføre denne oppgaven. For målet V-F-6 «Utvikle gode ferdigheter innen orientering» kan oppgaven være å ta merket orientering og være med på O-løp, lang løype. Noen av målene kan det være vanskelig å finne konkrete oppgaver til. Derfor ligger det her en del eksempler på oppgaver som kan passe til målene. Hvis du mener du har et god oppgave så kan denne sendes inn for godkjenning av lederne. Vær oppmerksom på at målene for stifinnerne er de samme som for vandrerne, men at måten man oppnår målene på er litt vanskeligere for sistnevnte.

Programmerker for vandrerne [bbp-single-forum id=19384]
Programmerker for stifinnerne [bbp-single-forum id=19372]
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Nyttig. Bokmerk permalenken.
Add Comment Register



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *