Nye nettsider

Velkommen til våre nye nettsider! Det er flere grunner til disse nye sidene. For det første var de gamle sidene et resultat av «man lærer underveis». Det vil si at den besto av et gedigent lappverk av kode. Dette ble etterhvert veldig vanskelig å vedlikeholde, og selv små endringer kunne føre til at alt raknet. Det toppet seg når det for kort tid siden skjedde en software-oppdatering på serveren som ikke var kompatibel med mye av den gamle koden av sikkerhetsmessige årsaker. De nye nettsidene er basert på en populær plattform kalt WordPress. Dette har mange fordeler, ikke minst for oss som skal drifte dette. Blant annet har man tilgang til et gedigent bibliotek med ferdige funksjoner man kan plassere inn på siden, nesten som å bygge Lego. Wordpress gir også en del fordeler til dere som besøker siden; Utseendet er bedre. Nettsiden fungerer også på små mobilskjermer. Det er mindre sannsynlighet for at ting ikke fungerer. Kommentarer og tilbakemeldinger er ikke begrenset til forumet, men gir mer liv til artikler og innlegg når alle kan kommentere. Det er også støtte for å gi forfatter-tilgang til alle som måtte ønske det. Det vil si at speidere kan skrive turreferatet sitt direkte inn her, istedenfor at man må vente på at det skal bli trykket i neste nummer av Hubo. Jeg oppfordrer derfor alle som kunne tenke seg å skrive for nettsiden til å ta kontakt på mortenal(at)gmail com. Test ut siden, og gi oss gjerne en tilbakemelding om hva du synes 🙂
Dette innlegget ble publisert i Artikler. Bokmerk permalenken.

24 kommentarer til Nye nettsider

 1. Jon sier:

  Dette har blitt meget bra!

 2. Aurora sier:

  Veeeeeeeldig mange bra forbedringer! Bra jobba! Virker også slik at det er mye bedre for de flinke lederne som opprettholder sida, til å opprettholde sida. Bra at denne siden er litt mer oppdatert og ser så ytolig mye mer proff ut (ikke vondt ment, jeg likte den forrige også)!
  Savner en oversiktlig og enkel struktur på nettsida slik som på den forrige, hvor alt var tydelig. For små overskrifter og «uviktige» tekstbokser til de fanene (eller hva det no enn heter) gjør det litt vanskelig å finne fram. Personlig ville jeg helst ha sett alle mulighetene til videre nettsurfing, ikke bare forum, bilder, artikler og kontakt. Og kanskje litt kjedelig layout… Kunne trengt litt farger!

  • morten morten sier:

   Det vil alltid være uvant å måtte venne seg til en ny måte å navigere på, Aurora. Den gamle siden hadde for mange menyvalg for folk som ikke var innom siden ofte. Er det noe spesielt du føler at vi bør fremheve i menyen (eller på annen måte)?

   • Aurora sier:

    Større skrift kanskje? Eller, hva med en stor rød pil? Det funker alltid (hehe, det var en tull)…

    Apropos litt andre ting; hva med en boks på høyresida hvor det sto «Nye kommentarer», eller » Nye bilder», «Nye innlegg i forumet» eller lignende.

    Og jeg skjønner ikke hva søkeboksen er for noe… Skal man søke etter lenker i den? Står jo pil til ordet lenker…

    • morten morten sier:

     Justert opp skriftstørrelsen i menyen. Er den passe stor synes du?

     Lagt til noen «siste»-bokser i høyre kolonne.

     Ble søkeboksen mer forståelig med overskrift til?

     Det står «lenker» og pil fordi man kan klikke og komme til artikkelen «lenker», som var den forrige artikkelen som ble skrevet før denne (på samme måte som det står «<- Tidligere medlemmer" på venstre side fordi det var artikkelen som ble skrevet etter denne).

     • Aurora Aurora sier:

      Hehe, super størrelse nå! Bortsett fra at «hjem» fortsatt er i liten skrift. En liten glipp kanskje?

      Nå synes ihvertfall jeg at det ser bra ut 🙂

      Aha! Bare jeg som er treg tydeligvis.

      Du får forresten sikkrt ikke nok ros for innsatsen din for å fikse opp nettsida, så: Du er kjempeflink Morten! Stå på 🙂

 3. Aurora sier:

  Bildedelen av nettsida er forresten vanskelig å ta seriøs, og veldig vanskelig å finne fram til. Den funker vel kanskje også dårlig på mobiltelefon? Utrolig vanskelig å finne fram slik, og ser veldig uoversiktlig ut…

  • morten morten sier:

   Bildesiden har et eget hovedpunkt i menyen. Kan ikke helt se hvordan vi kan gjøre den lettere å finne frem til…

   Personlig synes jeg valgmuligheten til å bla meg nedover alle bildemappene, eller fokusere på et enkelt årstall og/eller enhet gjør det mye enklere å finne bilder som kan være interessante. Men dersom du har spesifikke forslag til forbedringer hadde det vært fint å få høre 🙂

   Funker forresten fint på mobilen min også 🙂

   • Aurora sier:

    Oi, preposisjonsfeil der ja, norsklærern min ville ikke blitt glad. Mente finne fram i, altså, ikke til.
    Men, kunne det heller være mulig å trykke på årstallet la oss si 2013, og så ville de forskjellige turene fra det året dukke opp under 2013, altså at ikke alle turene fra alle år vises hele tida. Da er det kanskje enklere å bla igjennom og finne frem, enn å se absolutt alle turer hele tida.
    Etter å ha sett litt på andre speidergurppers nettsider, også NSF sin, synes jeg at den som er laga er veldig bra, men ser jo littebitt uproff ut før man kommer inn på turen man vil og blar igjennom bildene…
    Å finne fram til bildene gikk fint 😉 Likte forresten den bildevisningen veldig godt.
    Hvordan blir det med bildeopplasting forresten?

    • morten morten sier:

     Når jeg klikker på 2013-filteret, så vises bare turene fra 2013. Dersom jeg i tillegg klikker på tropp-filteret vises bare turer fra 2013 for troppen. Fungerer ikke dette hos deg?

     Tror bildeopplastingen skal fungere som tidligere, men har ikke rukket å dobbeltsjekke. Du må gjerne teste den du 😉

     • Aurora sier:

      Jojo, det funker, men hvorfor ikke bare ha en venstesidet meny, over alle årstallene?

      Virker som at alt funker fint 🙂

 4. Aurora sier:

  Savner også mange av de litt mer fargerike tekstboksene, og terminlistene. Blir veldig mye hvitt og svart.
  Blir litt dobling av lenker og artikler, når de både er på artikler og under kontakter for.eks.
  Kunne det vært mulig for videre sortering med artiklene? Blir uhyre rotete som det er nå …
  Litt gjennomgang av lenker kunne også vært lurt. Kunne man ha fått bilde av peffen ved siden av opplysningene, litt koselig og nyttig, pluss at boksen med opplysninger stikker seg ut i forhold til lederne med bilde og opplysninger. Kanskje en mulighet for e-mail info også på nettsida. Altså hva e-mailen til både ledere og peffer er?
  🙂

  • morten morten sier:

   Jeg er ikke noen grafiker, så jeg har bare valgt et enkelt og stilrent fargetema. Når det passer kan jeg vise deg hvordan du (eller noen andre med sans for estetikk) kan gjøre endringer på utseendet her.

   Ved flyttingen av artiklene fra den gamle siden har de i utgangspunktet bare beholdt den sorteringen de allerede hadde. Dvs at alt vises under «artikler», men referater, nyttig, tester og historiske artikler kan også ses i hver sin kategori. Det nye systemet gjør det også mulig å lagre nøkkelord/tema på hver artikkel, slik at man f.eks kan vise alle artikler som er merket med «sommertur» eller «vitser».

   Peffene kan få både mail, bilde og epost ved navnet sitt. Dessverre sitter ikke jeg med de opplysningene på alle peffene ennå, så da avventer jeg til noen har skaffet det for meg 🙂

   • Aurora sier:

    Haha, jeg er kanskje ikke rett person til å være sidas grafiker selv akkurat, men hadde jo vært gøy å lære.
    Okei, så det er mulig å sortere den videre? Så bra 🙂 Jeg synes for øvrig også at forrige sida hadde et rotete oppsett på artikler, men nå som det er enklere å forbedre, kanskje man kan sortere dem på en enkel og brukervennlig måte? 🙂

    Var det forresten et hint om at det var ønsket at noen skulle samle inn flere opplysinger? For det kan jeg/noen andre gjøre noe med altså…

 5. Aurora sier:

  Kalenderen funker forresten ikke.
  (Vet at jeg spammer ned nettsida nå, men hvem skal, om ikke jeg gjør det? Kan ikke la Morten holde monologer hele tida, må ha noen selv også…)

  • morten morten sier:

   Den kalenderen ble vurdert mens vi testet siden. Jeg gjemte den unna når vi fant ut at vi ikke skulle bruke den, men glemte at minikalenderen i høyre kolonne linker til den. Skal få gjort noe med minikalenderen neste gang jeg får tid.

   I mellomtiden kan du gå inn på den nye terminlista. Den skal fungere som den skal 😉

 6. Bjørn sier:

  Jeg prøvde klikke meg frem til månedens temaer i nettsiden, men mislyktes. Det kan være at jeg bare henger igjen i layouten på den gamle nettsiden, men jeg lurer på hvor månedens temaer står nå.

 7. Aurora Aurora sier:

  Hvorfor kan man ikke se mer enn denne månedens aktiviteter og de neste på terminlista? Jeg bruker ofte terminlista til datosjekking og annet til turer. Kunne hele terminlista vises?

  • Aurora Aurora sier:

   Og nå som den nye terminlista er ute… VELDIG fin og grønn! 🙂 Den grønne skriften til troppen ruler…

   Men hvordan er det med månedens tema, er det avgjort allerede, eller kommer det på nettsida senere? Fordi det finnes noen peffer som tenker frem i tid og gjerne skulle ha planlagt møtene en stund før selve møtet…. Kremt, ikke megda… 😉

   Og en veldig vakker dag, kanskje vi kan fornye bilder rundt på nettsida, som på forsida med den rullende bildefremvisningen av speidere fra… Litt lenge siden… Fine bilder overalt, ikke noe vondt ment altså, bare det at det er så mange fine nye bilder man heller kanskje skulle ha hatt : )

   • morten morten sier:

    Vi kan gjerne bytte ut noen bilder her og der. Dersom du har lyst til å lete frem noen blinkskudd og sende meg forslag til hvor du vil at de skal benyttes… 🙂

    Månedens temaer må du mase på Lars og Iver om.

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *