Referat fra sommerturen 2012

Dag 1- Lørdag
Alle speiderbarna stilte opp, glade og lykkelige utenfor kirken en sommermorgen! Det kom en buss og alt som trengs for en ukes kanotur ble stappet inn av flittige sjeler. En lang busstur de begav seg ut på. Helt til et vann i nærheten av Drangedal i Telemark. Tiden gikk fort da vi fikk se på filmen oppdrag Nemo. Da vi var vel fremme, rev vi kanoene ned fra hengerne og slang dem utpå vannet, med både bagasjen og barna oppi.

Vi padlet ikke langt, men vi var utslitt etter en bæring mellom Tyri og Langen og orket knapt å dra kanoene opp av vannet da vi nådde frem til det uidentifiserte leirstedet. Den fantastiske pitabrødmiddagen var vidunderlig og nyskapende! Vi la oss stille til ro den kvelden…

Dag 2- Søndag
Det var en fortryllende morgen. Etter en inspeksjonsrunde som kunne vært bedre, hoppet vi alle i båtene vi hadde savnet så fælt om natten. Dagen vi hadde fremfor oss visste vi at kom til å bli tung. Det ble både lemping og trillinger av kanoer før vi padlet over Tokke. Folk ble utsultet etter få timer og lunsjen må ha vært det mest etterlengtete måltidet ever! Vi bykset av gåre, så godt som det er mulig med kano som fremkomstmiddel. Da vi endelig kom frem til den eventyrlige Kjeøye var vi lykkelige som få, den uttørkede potetmosen smakte guddommelig etter en hard dag! Morten og Ingrid drakk av en mystisk eplemost som senere skulle forårsake komplikasjoner… Også denne natten var det stille i leiren.

Dag 3- Mandag
Etter en turbulent natt besluttet vår alles kjære Morten at den fæle eplemosten hadde forgiftet han såpass at han måtte begi seg på en strabasiøs hjemferd. (Jeg tror egentlig at han savnet bebien sin så mye at han lurte oss til å tro at han var blitt forgiftet!) Ikke nok med det, Marius i Elg måtte også forlate oss på grunn av magevansker. De to syklingene ble fraktet til Drangedal bussterminal ved hjelp av matgruppa, som uansett skulle til Drangedal for å shoppe. Mens vi sørget over tapet av to tapre speidere, ble det handlet til den store gullmedaljen (Til Spar, Drangedal: Unnskyld for at vi tok all lapskausen deres, det kommer til å gjenta seg). Da den lange dagen med padling, shopping og bæring rundt Dalfoss kraftværke var over kom vi frem til den første fastleiren. LYKKE!

Dag 4 – Tirsdag
Endelig en hviledag! Men speideren måtte jo selvfølgelig lage en fabelaktig vekt ved hjelp av pioneering. Alle var flinke og lederne struttet av stolthet. Det ble også gjennomført an grundig vask av alle som stinka, og lek i vannet. Kanokrig var en hitt. Padling over til brunøya skjedde hyppig… Den kvelden hadde vi et brakende bra leirbål med dating og diverse. Den kvelden var det ikke så stille i leiren.

Dag 5 –Onsdag
På onsdag morgen våknet vi til sol og blå himmel. I dag skulle vi padle et lite stykke videre. Speiderne hadde fått ny energi etter å ha ladet opp batteriene under gårsdagens fastleir. Etter å ha padlet en 4-5 kilometer kom vi til en demning hvor vi måtte ta opp kanoene og trille rundt. Her ble det også spist lunch. Vi padlet videre etter lunchenog etter hvert kom vi til noen mindre stryk. En snau kilometer etter strykene var vi vel fremme ved leirplassen. Alle fikk satt opp teltene og middag ble spist. I kveld lå vi også like ved den nedlagte Kragerøbanen så noen tok seg også en liten tur langs den. Vi haddeogså leirbål før det var på tide at alle krøp ned i posene sine.

Dag 6 – Torsdag
Da vi stod opp torsdag morgen, var det solskinn og blå himmel. Denne dagen begynte vi med å trille et lite stykke før vi etter hvert la utpå. Etter å ha padlet noen kilometer, satte vi kanoene på trallene for andre gang denne dagen. Vi trillet en snau kilometer før vi kom til en butikk og bensinstasjon. Speiderne ble glade da de fikk lov til å handle her og fylle opp sekken med godteri og andre godsaker. Da alle var ferdige med innkjøpene, trillet vi videre en kilometer eller to. Nå skulle vi legge ut på det store åpne hav. Det viste seg å gå veldig bra og etter en fem-seks kilometers padling var vi vel framme ved leirstedet. Det var en flott leirplass rett ved sjøen. De aller fleste så også fram til å ha fastleir her dagen etter.

Dag 7 – Fredag
På fredagen våknet vi opp av at det regnet nokså mye. Noen telt måtte flyttes litt rundt, og selv om det var litt vått holdt alle speiderne humøret oppe. I dag var det fastleir nummer to, derfor var det tid for å hvile og å koble av fra kanopadlingen. Det var blant annet mulighet for de som ønsket å ta en liten bytur inn til Kragerø. En gjeng med ledere og speidere gikk derfor inn mot sentrum. Resten ble igjen i leiren og slappet av og gjorde andre aktiviteter. De som hadde vært i byen kom etter hvert tilbake og vi var alle samlet igjen. Middag ble laget og fortært, før det litt senere var tid for leirbål med ønskekonsert.

Dag 8 – Lørdag
Lørdag stod vi opp litt tidlig og pakket ned teltene for aller siste gang. På denne dagen var det noe mer overskyet, men oppholdsvær. Før vi dro var det også tid for å utrope årets vinner av sommerturen. Det var Bever som vant i år, gratulerer. Etter å ha ryddet leiren la vi utpå og padlet de siste 5-6 kilometerne inn til der hvor bussen skulle hente oss. Vi kom fram i tide og kanohengere og bussen ble lastet før vi satte oss inn og kjørte hjem igjen til Oslo.
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Referater og merket med , . Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *