Referat fra nyttårsturen 2011

Dag 1
Da speiderene kom opp på Krakoseter hadde en UFO alt landet på vollen. NSA hadde slått leir like ved, og avansert teknisk utstyr presset seg ut på alle kanter. En NSA arbeider måtte sjekke alle speiderene for farlige gjenstander,men ingenting ble rapportert. Av NSA sjefen ble det gitt et oppdrag. Det gikk ut på å bygge en felle for for de potensielt slemme romvesnene. Alle speiderene tok denne utfordringen på strak arm, selv om noen holdt en høyere standard enn andre.

Jeg vil personlig kalle middagen en stor suksess, ettersom den smakte ypperlig. Kvelden kom og det var duket for krakoshistorie. Ettersom neste avsnitt er gradert informasjon for nye speidere er jeg nødt til å unngå inngående beskrivelse av denne sekvensen av turen.

Kvelden ble mørkere og 7.oslo samlet seg til leirbål, på hovedhytta. Der fikk vi besøk av broren til knut Jørgen ødegård. Han var veldig glad for at speiderene hadde vert til hjelp, selv om han ikke mente at romvesenene var slemme. Kvelden ble til natt og alle gikk til sengs, glade og fornøyde.

et voldsomt smell og NSA arbeidere kom stormende opp på hemsene. Full panikk brøt ut og… nei, speiderene kledde på seg og gikk roligt ut i følge med en NSA arbeider. På vollen ble de møtt med et voldsomt syn der hele NSA-forskningslaberatoriet stod i brann. Viktig teknologi fra labben hadde flydd mange titalls meter innover i skogen. For at vi noen gang skulle få hørt hva de utenomjordiske hadde å si, ba lillebroren til knut jørgen om hjelp fra 7. Oslo. Alle gikk så ut for å lete etter biter av kvantemekaniske super-pcer. situasjonen kom under kontroll og alle gikk tilbake til sine respektive hytter


Dag 2
Etter en slitsom natt med nattmannøver og hele pakke, var det noen trøtte fjes som stilte opp til morgengym. Men morgengym gjør underverker og alle fikk energien tilbake. Inspeksjon ble utført, fint og rent!

Vi møttes på vollen til den tradisjonsrike flaggheisen, da dukket også Karstein fra NSA (Norwegian Space Alliance) opp. Alle var spente på hva den bartefagre mannen hadde å si denne gangen. Vi ventet i spenning og ble meget oppspilte og en smule redde da han fortalte at Jørgen Knut hadde forsvunnet i løpet av natta! Det eneste som var å spore etter han var en uforklarlig kode. Alle patruljene løp inn på hovedhytta og begynte tydingen. En etter en klarte de å løse den stjernetegnbaserte koden. Til Holterkollen bar det. På veien opp måtte patruljene gjennom flere forskjellige poster som skulle gi dem poeng, slik at vi på slutten av turen ville få en vinner. En av postene handlet om speiderhistorie, så var det en livline post, en 1. hjelpspost. Alle gjorde så godt de kunne, men litt øvelse skader ikke.

Vel fremme var det bål som stod på agendaen og senere ble det litt røykvenderjakt. Her fikk også patruljene en matoppgave. Alle retten ble helt fantastiske!

Så var det på tide å dra tilbake til Krakos. Men på veien oppdaget vi at Jørgen Knut var bundet fast i et tre, ved han lå det og en mystisk stein. Vel tilbake stod Karstein å venta på oss, han oppførte seg litt merkelig. Han ble overrasket over å se Jørgen Knut, grep tak i steinen og var borte før vi skjønte ord av det. Hmm…

Hamburgere ble stekt og leirbålsunderholdning ble planlagt. Mette og gode gikk alle til et kreativt leirbål. Som en fantastisk overraskelse hadde lederne laget «Kakkao» og Brownies til alle sammen.
Da leirbålet var slutt gikk alle ut og hadde friluftsamling ved kapellet.

Da den var slutt og vi gikk tilbake til hovedhytta, så vi plutselig Karstein stå på vollen sammen med to sølvfargede romvesen! I hendene holdt han steinen vi fant ved Jørgen Knut, og den lyste. Vi listet oss stille bort, da hørte vi at Karstein hadde planlagt å ta over jorda ved hjelp av den lysende steinen. Plutselig forsvant romvesenene inn i UFOen og de tok av. Da så vi vår sjanse og vi fanget Karstein og fikk han til å innrømme at han var slem. Jørgen Knut hadde også dukket opp, og vi overlot Karstein til han. Vi bestemte oss for å feire med fyrverkeri, dessverre så fungerte det ikke. God natt!


Dag 3
Ingen var uthvilte i dag heller, men morgengym redder dagen! Men likevel var det noen som glemte å vaske før inspeksjon.

Dagens opplegg var en superdupermorsom hinderløype. Først var det stifinnerne som skulle gjennomføre løpet. Runden man skulle løpe gikk gjennom skogen, over og under noen hindere og rundt vedskjulet ved hovedhytta. Og inn på en bane der man skulle kaste livline, hvis man ikke traff ble det strafferunder.

Etter at stifinnerne hadde gjort sitt beste var det vandrerne som skulle få svette. Alt ble avsluttet med en stafett der ledere også stilte med et lag. De store og sterke lederne vant!
Etter vasking og rydding av hyttene var det tid for å dele ut resultat, hvilken patrulje kunne bli den heldige vinneren av nyttårstur 2011? Spenningen steg mens resultatene ble lest opp. Og den heldige og tydeligvis noe overraskede vinneren ble Oter! Lykken spredte seg og Nyttårturskjoldet ble mottatt.

Takk for turen, gleder oss til neste år!
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Referater. Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *