Referat fra nyttårsturen 2008

Dag 1:
Dag en begynte som alle andre nyttårsturer med oppmøte i Tonsen kirke. Vel fremme på KRAKOS. Etter lunsj var det samling på vollen med en rar maskin som lignet veldig på en utedo. Det var under samlingen at Bernt (forskeren/filmnørden) og Olga, hans russiske hjelper avbrøt. Bernt var ferdig med mobile versjonen av maskinen og skulle snart teste den, men for at filmheltene som skulle komme ut av maskinen ikke skulle føle seg alene måtte speiderne lage noen ting filmstjernen kjente igjen. Derfor satte alle patruljene i gang med å lage en bombe for actionhelten i desarmere, en felle for den oppdagelsesreisende og for ridderen lagde de skjold og sverd. Alle patruljene lagde sine egne versjoner, og Bernt( forskeren/filmnørden) og hans hjelper Olga var svært fornøyd med resultatene. Etter dagsoppgaven dro alle patruljene til sin hytte for å lage middag som var spagetti og kjøttsaus.

Middag ble det servert på alle hyttene, men med noe varierende suksess. Noen( skal ikke nevne navn) hadde litt uflaks med spagettien. Etter middagen var det litt undervisning i KRAKOS-hyttene sin historie. Etter undervisningen var det leirbål med masse sang lek og morsomheter, før alle fornøyde krøp til sengs like før klokken var elleve på kvelden.

Dag 2
Etter en god natts søvn var alle speiderne klare for en ny dag med masse moro. Det var på alle hyttene fikset med vekking og morgengymnastikk. Etter morgengymnastikk var det frokost med felles brød og klargjøring for dagstur. Dette skulle vise seg å bli noe annerledes, fordi Filmmaskinen i løpet av natten hadde blitt ødelagt, og de eneste ledetrådene vi hadde var noe papirstrimler. Da disse ble puslet sammen forestilte det pistolen og kniven til en pirat, og stedet de skulle på dagstur var skrevet. Beskjeden ledet alle speiderne og lederne til et lite vann på en av høydene bak KRAKOS (Holterkollen). På veien opp så lederne og noen av kjendisene som hadde kommet ut av maskinen muligheten til å teste og lære litt av speiderne. Det var på veien opp en teori oppgave og en post der man skulle lære ”Indiana Jones” å kaste livline. Da vi omsider kom fram til Holterkollen, skulle vi lage bål. Det ble også gitt en matoppgave, som var å lage karamelliserte epler. Det gikk veldig bra, (nesten) alle fikk et delikat resultat. Da vi skulle tilbake til vår alles kjære Krakosseter igjen, møtte vi en sjørøver på veien. Han var litt skummel, men noen turte å løpe etter han. Dessverre klarte han å komme seg unna, men han etterlot seg et kart som førte til en kiste. Oppi kisten lå det manglende kontrollpanelet til filmmaskinen (den ble ødelagt). Veien ned bakkene igjen var veldig glatt, så det ble litt trynings her og der. Etter hvert kom vi tilbake, og vi hørte skrik om hjelp. Da hadde sjørøveren bundet fast professoren og Olga i flaggstanga. Vi fikk løsnet dem, og da vi viste at vi hadde fått tak i kontrollpanelet ble de veldig glade. Middagen bestod av hamburgere, og vi fikk sjokoladepudding til dessert. Det var et godt måltid etter dagsturen! Leirbålet var gøy og underholdende, og vi sang masse. De fleste sovnet ganske fort den kvelden.

Dag 3:
Da var den store ryddedagen klar, og alle var med og hjelpe til. Aller først var det morgengymnastikk og frokost. Når ryddingen var ferdig og alle hyttene var skinnende rene, ble alt båret opp til bilene og bussen. Vi hadde god tid, og det var ganske kaldt ute, så vi hadde noen forskjellige leker. Etter en stund kom bussen, og vi ble slitne kjørt hjem av en heidundranes busssjåfør.

Tusen takk for turen, vi gleder oss til neste år!

Dette innlegget ble publisert i Artikler, Referater. Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *