Ledertur i Oktober

I Høstferien møtte 4 speidere og 6 ledere opp i Tonsen kirke klare for ledertur. Fredagen ble brukt til å komme seg ut til Sootkanalen Aurskog.

Dette er en gammel tømmerkanal som ble brukt til å frakte ved mot strømmen. Vi sov tørre ved siden av kanalen i lavvo. Lørdag morgen brukte vi på pakking av leiren og litt læring om det å bli leder. Før vi dro videre mot Halden. På denne turen var det pause på det slusesystemet i Norge med høyest stigning per sluse.

Etter pausen var det videre mot Halden og skogen igjen. Vi ble noe holdt igjen på grunn av et kraftig uvær med hagl og regn. Etter at uværet hadde gitt seg våget man seg ut og vi begynte den middels korte turen mot leirstedet. Vi tillbringte den andre natten på en av de høyeste toppene i Østfold. Fra denne toppens branntårn kunne vi se helt over til Svergie.

Den andre natten var noe mindre rolig med høstens første storm mot oss. Vi hadde flaks nok at det lå en gapahuk bygget i tre på toppen, så det var ivertfall en som sov gjennom hele natten. Neste morgen hadde stormen passert, men den hadde etterlatt sine spor i de fleste. De som hadde lagt i lavvoen måtte ut i løpet av natten for å redde den fra å bli tatt med av vinden, det samme hadde de som lå i telt. Einar og lars hadde ligget i branntårnet, ganske tørre inni fjelldukene sine. Det hadde ikke Per Olav, som evakuerte ned til gapahuken i løpet natten.

På søndag bar det ned til Halden og Fredrikstens festning hvor det ventet en overraskelse på oss. VI hadde først en liten tur på festningen med litt tulling før vi møtte opp på parkeringsplassen og overraskelsen. Iver hadde avtalt med brannvesenet i Halden av vi skulle få prøve alle smågutters drøm, å bruke brannslager.

Reglene var ganske enkle første laget til å fylle en en bøtte med vann på avstand og så rulle sammen slagene igjen vant. Konkurransen var jevn, og i hvert fall guttene fikk oppfylt sin gamle barnedrøm.

Selv om vi hadde gjort mye allerede var turen ikke ferdig, men turens absolutte høydepunkt igjen, Sverige. Ettersom vi var så nære Svinesund kunne vi like godt ta en liten harrytur.
Med 45 minutter avsatt til handel ble det mye godteri og brus med hjem, noen handlet også bacon og kylling. Alt i alt var turen veldig bra med mange opplevelser vi kommer til å huske.
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Referater. Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *