Dun er digg!

WEB_Image Senja Zero 195 Right Cobalt SolidDkGrey -1086305320Produktnavn: Bergans Senja Zero 195 Pris: 1399 Denne dunposen er utrolig digg! Dette er mitt første produkt med dun og jeg er veldig fornøyd så langt. Dun er overlegent alt annet når det gjelder varme, vekt og volum. Denne soveposen er den tynneste og minste i Senja-serien og har en komfortgrense på rundt 2-0 grader. Den er såpass liten at jeg får den lett ned i en av sidelommene på pakkrammesekken min, men er så varm at soverommet bør være kaldt om man skal bruke den på hytte. Jeg bruker en lakenpose inni for å beskytte posen og for å kunne bruke posen som dyne. Disse posene er kostbare, men ikke i nærheten av hva man må betale for andre dunposer. Om en dunpose skal brukes på tur ute må man være forsiktig. De fleste dunposer tåler lite, og vann og fuktighet er den største fienden. Men også en enslig gnist fra bålet kan nærmest ødelegge hele posen! Jeg anbefaler dun til alle som ønsker litt ekstra komfort eller som er opptatt av å bære minst mulig men samtidig være sikker på at man ikke kommer til å fryse…. terning5
Dette innlegget ble publisert i Tester. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Dun er digg!

 1. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Aleksander 01.03.07 15:10
  Dun er digg; men en våt dunpose er like varmt som et vått laken. Man må være forsiktig hvis man har dunposer. Det finnes noen poser som både har dun og syntetisk fyllmatriale. Det fungerer greit.
  På uteliggertur mener jeg bestemt at det beste og tryggeste er en syntetisk pose.

 2. Ledere ledere@7oslo.no sier:

  Erik 01.03.07 15:38
  Helt enig Aleksander. Jeg skal uansett prøve å ha dunposen min inne i en Fjellduken thermo extreme for å se om det bli noe vinner!? Jeg har brukt min Tyin Elite i alle mine år i troppen!
  Men man skal ikke kjimse av våte laken: Noen munker som holder til høyt oppe i en fjellside mediterer med bare våte laken rundt seg i ca.-20!! Ville tatt livet av de fleste, men disse gutta øker kroppstempraturen med vilje og når de er ferdige er lakenet helt tørt!!….Men ikke prøv det ut på uteliggerturen!

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *