Hårstrikker til turdeltagere

Som kanskje en del av dere har sett så går de fleste i flokken rundt med masse trekuler i en snor på speiderskjorta si. Disse trekulene er noe de får som bevis på at de har vært med på tur. Vi har lenge vurdert et lignende tiltak for de i troppen, men vi hadde også lyst til å gjøre det mulig å se hva slags turer en person har vært på (noen typer turer er jo litt tøffere å kunne skryte av å ha vært med på). Vi har derfor nå startet å gi de i troppen en hårstrikk for hver tur de er med på.

Hårstrikkene som deles ut er i forskjellige farger, og skal festes i skulderklaffen på speiderskjorta (dette betyr at alle dere som reiv av disse klaffene før dere stappet skjorta i vaskemaskinen en gang, og som aldri har husket/giddet å feste de på igjen nå bør gjøre nettopp det).

Strikkene som deles ut finnes i fargene: brunt, grønt, rødt, hvitt, sort, blått, lilla og sølv. Betydningen av de forskjellige er kort forklart:
Lilla: tur med overnatting på Vinkelhytta (VH)
Brun: tur med overnatting på hytte (ikke VH)
Rød: nyttårstur
Blå: troppens sommertur
Grønn: tur med overnatting «i det grønne» (f.eks i telt)
Hvit: tur med overnatting ute på vinteren
Sort: feltjakketur
Sølv: ledertur

De av dere som er store regelryttere og flisespikkere vil sikkert ha klarere retningslinjer for når hvilke farger skal benyttes (hva skjer for eksempel dersom man i løpet av en tur sover både på hytte og i telt?) Svaret på slike spørsmål vil normalt være at man velger det «barskeste» alternativet (altså «telt» i dette tilfellet).

Denne ordningen med hårstrikker gjelder fra siste kjedefest (turer man har vært på før den tid gir ikke strikk). Dette betyr at i alle i troppen skal i skrivende stund ha hatt muligheten til å opparbeide seg 2 forskjellige strikker allerede: rød for alle som var på nyttårstur, samt grønn (for de vandrerne som var på tur til VH) eller brun (for de stifinnerne som deltok på Chateux Baden Spielen).

Gleder meg til å se skjorteklaffene deres fylle seg opp 🙂
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Nyttig. Bokmerk permalenken.
Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *