Flokken

Det er plass til noen få jenter til i flokken, men gutter må dessverre sette seg på ventelista. For å sette deg på ventelista klikker du HER Flokken er arbeidsenheten for de som går i 3.og 4.klasse. Medlemmene kalles for ulvunger eller småspeidere. Innemøtene er i underetasjen i Tonsen kirke. De varer fra kl 1800 til ca 1915 såfremt ikke annen beskjed er gitt. Endel møter er ute i skogen i nærområdet med oppmøte på nærmere angitt sted, dette fremkommer av den utdelte møteoversikten. Ved innemøtene må dessuten alle hver gang ha med seg tøy slik at de kan være ute rundt kirken en del av møtet uten å fryse. Dersom du har vært borte et møte er det fint om du hører med en venn/venninne eller evt en leder. Et typisk møte starter med at en leder roper: FLOKK FLOKK FLOKK! og småspeiderne finner sin plass i flokkringen. Deretter har vi åpning med en sang før vi har opprop . Under åpningen har vi også et lite «ord for dagen» med noe til ettertanke for en på 8 eller 9 år. Etter åpningen har vi som regel en «ut med dampen» lek, før vi enten har en rundløype hvor kullene går samlet rundt til hver post eller vi deler de opp i to grupper. På møtene våre er det mye lek og moro, men vi prøver også å formidle litt lærdom i form av (speider)ferdigheter på hvert møte. Flokken har minst tre turer i løpet av hvert halvår. Om høsten har vi en tur til vår egen speiderhytte- Vinkelhytta. Denne ligger ved Tømte i Nordmarka. Da tar vi toget til Movatn stasjon og går 5 km. til Vinkelhytta. Det pleier å ta ca 2,5 – 3 timer før alle er framme. Når alle har kommet opp, har vi fri lek og forskjellige aktiviteter som mat på bål, natursti, hinderløype eller refleksløype i mørket. Kvelden avsluttes med leirbål. Etter en god natts søvn er det full fart neste morgen med frokost etterfulgt av flere spennende opplevelser før vi går tilbake til Movatn og tar toget tilbake til Grefsen st. Vi pleier også å reise på tur til Oslo-speidernes hytte Blåhaug som ligger i Enebakk eller Oslo-speidernes hyttesenter Krakosseter som ligger i Nittedal. Her er det en stor hytte og tre mindre hytter. I vinter-vårhalvåret har vi en tur for de eldste småspeiderne til Vinkelhytta i vintersesongen og en tur for alle sammen til Blåhaug eller Krakos. I april/mai er det et kretsarrangement som heter «Vårspretten». Her møtes mange av småspeiderne i kretsen til en dag med forskjellige aktiviteter. Vi har også en tur til Vinkelhytta for alle, vanligvis i mai måned og flokken deltar naturligvis på Gruppeturen i juni hvor det er overnattingstur for medlemmene fra lørdag og foreldredugnad på søndag med vedsjau og rundvask av Vinkelhytta. Skal du på tur til Vinkelhytta, Blåhaug eller Krakosseter, men aner ikke hva du skal ta med deg? Frykt ikke! Det er nemlig laget en slik liste for sommerhalvåret som du finner her, og en for vinterhalvåret som du finner her. Terminliste for flokken finner du her.
Dette innlegget ble publisert i Artikler, Nyttig. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Flokken

 1. Randi Stavrum sier:

  Iver Grøttvedt er åtte år. Han har lyst å være med å se hva dere holder på med på speidermøtene. Han har en kammerat som har startet hos dere Håkon Scharer. Er det mulig å være med neste tirsdag 02.09.14? Mvh Randi Stavrum

 2. Iver sier:

  Det er bare å møte opp. Velkonmen

 3. ellen-karine hektoen sier:

  Erle Hektoen, 8 år, vil gjerne melde seg på speider, i Flokken.

 4. Iver sier:

  Velkommen

 5. ida rognstad sier:

  Hei jeg lurer på hvor på ventelistem vi er. Jeg har meldt på to venner/gutter som går i 3 klasse de har svært gjerne lyst til å bli speidere.
  Med vennlig hilsen ida rognstad

 6. Mark West sier:

  Hei!

  Jeg ser at dette er en gammel tråd, men jeg har et spørsmål angående oppstart. Jeg har en datter som er født i 2009, og en gutt som er født i 2010.

  Matilde begynner i andreklassen i august, og Sondre i førsteklassen. Er det noe vits i å legge disse på ventelisten allerede nå?

  Hilsen
  Mark (en gammel speider fra england)

 7. Jon sier:

  Beklager litt sent svar. Vi tar inn ulvunger fra 3.klasse og ifjor var vi så populære at det ble helt fullt. Det er derfor i utgangspunkt ingen plasser til nye ulvunger som i år begynner i 4.klasse.
  Konklusjon: Sett de gjerne på ventelisten nå så er du nok sikker på en plass i 2017 og en i 2018

Add Comment RegisterLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *